wtorek, 15 kwietnia 2014

Sodziaki do piwa

Sodziaki to takie smażone ciastka placki z dodatkiem odrobiny sody. Świetna przekąska do piwa, zwłaszcza w wersji na słono. A dla dzieci polecam podać je z dżemem.



Składniki:
  • 400 g mąki
  • pół łyżeczki sody
  • pół łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • pół szklanki zsiadłego mleka 
  • lub 4 łyżki jogurtu i pół szklanki mleka
  • olej 
Rozwiń ...

2 komentarze:

  1. z dżemem do piwa?? na słodko? fuuu to w ogóle nie pasuje. ja na ogół zagryzam czipsami, a jak coś zdrowszego to biore kabanosy Maestro. Bekonowe smakują jak czipsy peppies bekon :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam czytanie ze zrozumieniem treści: do piwa na słono a dla dzieci z dżemem ;)

    OdpowiedzUsuń